certyfikat energetyczny, chusty do noszenia dzieci, donice, meble kuchenne gdańsk, muzeum historyczne miasta gdańska, urolog gda?sk,

Archiwum newsów - Uwaga na fałszywe strony fotka.pl z wirusem

2007-11-14  
Uwaga na fałszywe strony fotka.pl z wirusem
Internauci otrzymują e-maile, których nadawcy podszywają się pod serwis
Fotka.pl i rozsyłają e-maile kierujące na fałszywe serwery popularnego
serwisu.
Po kliknięciu w link, strona do złudzenia przypomina wspomniany serwis.
Jak informuje Gazeta Internautów, po wejściu na podrobioną stronę ukazuje
się profil użytkownika Sexy25 oraz ostrzeżenie, że jego przeglądarka ma
wyłączoną obsługę Flash. Na stronie podany jest także wiadomość oficjalna z prośbą o
pobranie zaktualizowanie Flash Playera w wersji 9.0.47.
- Racz tego nie robić, to jest wirus - ostrzega w swoim blogu Rafał
Agnieszczak, właściciel Fotka.pl.
Najlepiej więc od razu skreślić taki e-mail, bez otwierania go - radzą
specjaliści.
« powrot
Copyright 1996-2007 Klika Onet.pl SA
 

Losowe archiwum

Multimap w rękach Microsoftu
Nowość w serwisie Flickr.com
Adobe Photoshop Express Online
Blueconnect z MacBookiem
Listopadowe TOP 10 w Vobis